Inbjudan till LO om en seriösare bransch

I Dagens Industri 23/11 uttalar sig LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson om städbranschen och säger att det finns behov av fler åtgärder mot oseriösa företag och svartjobb. Almega Städföretagen jobbar med facket i dessa frågor genom flera samarbeten. För att LO inte ska missa vilka samarbeten de själva ingår i vill vi bjuda in Karl-Petter Thorwaldsson till en överläggning med en av våra samarbetsgrupper.

– Det är viktigt att städbranschen är seriös, men vi ska inte glömma bort de samarbeten vi redan har. Vi har ett auktorisationsprogram för seriösa företag, och i beslutsnämnden för detta ingår fackliga representanter, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk expert på Almega Städföretagen.

– Vi har också en branschgrupp med representanter från fackförbunden, LO och flera berörda myndigheter. Där jobbar vi aktivt med att stävja oseriösa företag, för en renare bransch. Dit vill vi bjuda in Karl-Petter Thorwaldsson för en halvtimmas överläggning om vad LO och vi gör för branschens bästa, säger Ari Kouvonen.

Nästa möte med branschgruppen sker 24/1, dit är Karl-Petter Thorwaldsson hjärtligt välkommen som gäst. Thorwaldsson och LO-ledningen är välkomna att kontakta pressansvarig för ytterligare detaljer om tid och plats.