Hoppa till innehåll

Möt Ari

Ari Kouvonen är entreprenör i grunden och har drivit flera bolag i servicesektorn, även varit verksam i andra serviceföretag. Sammanlagt har Ari över 30 år i branschen. Han arbetar som näringspolitisk expert på Almega Serviceföretagen, och varit på plats sedan 2011.

Vad ansvarar du för på Serviceföretagen?

I mina ansvarsområden ingår arbetet med auktorisationen, Auktoriserat Serviceföretag. Jag är även ordförande i Servicebranschens Yrkesnämnd (SRY), och bevakar olika centrala frågor som kan påverka branschen. Jag sitter även i flera samverkansgrupper tillsammans med myndigheter som Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten och Arbetsmiljöverket, för att bland annat motverka ekonomisk brottsliga inom servicebranschen.

Varför tycker du att det är viktigt att arbeta med det du gör?

Det behövs centrala resurser som kan påverka beslutsfattare eller upphandlande myndigheter för att servicebranschen ska utvecklas och bli ännu bättre. Jag har möjligheten att bevaka branschens, och våra medlemmars intressen för att utveckla marknaden, vilket jag tycker är väldigt givande.

I vilka situationer kommer våra medlemmar i kontakt med dig?

Det är oftast i frågor kring upphandling, konkurrens, auktorisation, SRY utbildningsverksamhet och städindex. Jag blir även kontaktad av privata och offentliga upphandlare av servicetjänster.

Har du några tips till våra medlemmar på vad de bör tänka på?

Ordning och reda är grunden till det mesta. Tänk långsiktigt om det är möjligt, oavsett vad det handlar om, det tar tid i början men kommer att generera fördelar och förbättringar under lång tid. Använd ”snabbfix” endast i nödfall. Att möjliggöra städutbildning till sina anställda är en bra investering.

Har du frågor kring vårt näringspolitiska arbete?

Vi berättar gärna mer om hur vi arbetar med våra medlemmars frågor.
Tveka inte att höra av dig till oss om du har tips eller endast vill höra mer om vårt arbete.
Kontakta oss