Hoppa till innehåll

Städ­företagen

Almega Städ­företagen är en bransch- och arbetsgivar­organisation för städ­företag som arbetar mot företag och offentliga verksamheter. Vi arbetar för ett bättre företagsklimat och stärker arbetsgivare, så att välmående företag kan släppa fram fler jobb.

Almega Städ­företagen har cirka 900 medlems­företag som tillsammans sysselsätter uppemot 28 000 anställda och omsätter 17 miljarder årligen. Det gör att vi representerar majoriteten av den privata städ­branschen.

Auktoriserat Service­företag 

För att höja kvaliteten och förtroendet för branschen har Almega Service­företagen skapat en auktorisation – Auktoriserat Service­företag. Nästan 180 av våra medlems­företag är auktoriserade, vilket innebär att över 28 000 människor (årsarbetande) arbetar i ett auktoriserat service­företag.

Om Almega Städ­företagen

Almega Städ­företagen är en del av Almega Service­företagen som organiserar städ-och service­företag med huvudsaklig affärsidé att utföra städ-, sanering och hemservice gentemot privat och offentlig verksamhet. Vi ingår i Almega som samlar 11 000 företag i ett 60-tal branscher med över 500 000 anställda. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv.

Vi samarbetar inom Almega och Svenskt Näringsliv gällande arbetsgivarfrågor och näringspolitik. Almega Städ­företagen är också medlem i EFCI – European Cleaning and Facility Services Industry.