Hoppa till innehåll

Nytt kollektivavtal tecknat för specialservice

Almega Saneringsföretagen har idag tillsammans med Fastighetsanställdas förbund träffat ett nytt kollektivavtal för Specialserviceföretag. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett avtalsvärde på 7,4 procent.

Pressmeddelande 14 april 2023

– Vi har efter konstruktiva förhandlingar tecknat avtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Marcus Lindström, chef för Almega Serviceföretagen och ansvarig avtalsförhandlare.

Kollektivavtalet berör drygt 32 000 årsanställda medarbetare i 986 företag.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.