Hoppa till innehåll

Nytt kollektivavtal för Serviceentreprenad

Almega Serviceföretagen har idag tecknat nytt kollektivavtal med Kommunal för medarbetare inom Serviceentreprenad. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och rymmer även pensionsavsättningar. Den totala kostnadsramen är 7,4 procent.

Pressmeddelande 5 september 2023

– Vi har haft givande diskussioner och bra förhandlingar med Kommunal, jag är glad att vi nu har ett nytt avtal på plats. Det säger Kajsa Eldin, förhandlingsledare.

Kollektivavtalet gäller under perioden 1 september 2023 till 31 augusti 2025.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.