Hoppa till innehåll

FM-företagen

Almega FM-företagen är en bransch- och arbetsgivar­organisation för service­företag som arbetar med städning, sanering och andra servicetjänster i Sverige. Vi arbetar för ett bättre företagsklimat och stärker arbetsgivare, så att välmående företag kan släppa fram fler jobb.

Almega FM-företagen representerar 15 medlems­företag som vardera har över 250 anställda och tillsammans sysselsätter uppemot 19 000 anställda. Företagen omsätter årligen över 15 miljarder kronor.

Auktoriserat Service­företag 

För att höja kvaliteten och förtroendet för branschen har Almega Service­företagen skapat en auktorisation – Auktoriserat Service­företag. Nästan 180 av våra medlems­företag är auktoriserade, vilket innebär att över 28 000 människor (årsarbetande) arbetar i ett auktoriserat service­företag. Det gör vi genom att kontrollera och framhålla seriösa företag. Läs gärna mer om auktorisationen här.

Om Almega FM-företagen

Almega FM-företagen är en del av Almega Service­företagen som organiserar städ-och service­företag med huvudsaklig affärsidé att utföra städ-, sanering och hemservice gentemot privat och offentlig verksamhet. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och samlar 11 000 företag med 550 000 anställda.

Vi samarbetar inom Almega och Svenskt Näringsliv gällande arbetsgivarfrågor och näringspolitik. Almega FM-företagen är också medlem i IFMA – International Facility Management Association.