Almega Service­företagen

Sveriges nya basnäring – landets främsta integrationsmotor

Välkommen till Almega Service­företagen

Vi representerar företag inom städ- och fönsterputs, Facility Management (FM), sanering och hemservice.

 

Sverige är idag ledande i världen på att utveckla tjänster. Inget annat land har så framgångsrikt som vi ställt om från ett industrisamhälle till ett tjänstesamhälle. För att möta konkurrensen på den globala arenan har svenska företag också varit tvungna att se över sin effektivitet och det är här service­företagen kommer in i bilden.

Våra medlems­företag hanterar alla de tjänster som inte är företagens kärnverksamhet. De tar hand om fastighetsskötsel, receptionistjänster, lokalvård, hushållsnära tjänster, sanering och teknisk förvaltning. Ibland görs det som enstaka tjänster, men allt oftare i multilösningar så att köparen kan fokusera på sin kärnverksamhet. Genom att anlita våra medlems­företag kan svenska företag och offentliga organisationer öka sin konkurrenskraft väsentligt.

För att driva den här frågan har service­företag gått samman i en gemensam bransch­organisation som vill accelerera konkurrenskraften i svenskt näringsliv och offentlig förvaltning – Almega Service­företagen.

Vår Auktorisation

Auktorisationen är skapad för att stärka branschens rykte genom att kontrollera och framhålla seriösa företag på marknaden och därmed stärka branschens anseende. Genom att seriösa företag visar att de är ett Auktoriserat Service­företag stärks hela branschen.

Läs mer här