Hoppa till innehåll

Crenovagruppen i final för Årets Städ­företag 2021

Crenova har sedan 70-talet levererat städtjänster med hög kvalitet och stort engagemang i Gnosjöregionen. Ett familjeföretag som startades av Kadim Akca och idag leds av hans dotter Osanna Akca, vd i företaget. Crenovagruppen är en av tre finalister för priset Årets Städföretag 2021.

Kan du berätta lite om Crenovagruppen?

Vi är ett familjeföretag och jag, Osanna Akca, är andra generationen. Bolaget grundades av min far, Kadim Akca, som varit aktiv inom näringslivet i många år och drivit, samt sålt ca 30 bolag inom åren. Han gav också ut en bok för några år sedan med titeln ”Tänk som en Turk för att lyckas i Sverige”.

Crenovagruppen erbjuder kunder ett komplett utbud av tjänster inom fastighetsservice och fastighetsunderhåll. Det handlar om allt från trädgårdsskötsel, snöröjning, halkbekämpning, maskinsopning , yttre fastighetsskötsel till inre fastighetsservice. Våra kunder har alltså möjlighet att få samtliga av sina behov av fastighetstjänster genom oss. Idag levererar våra 60 medarbetare dessa tjänster till företag, fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner i hela Gnosjöregionen, samt Jönköping.

Hur känns det att vara i final till priset Årets Städföretag?

Hedrande, stort, fantastiskt roligt och ett kvitto på att vi arbetar rätt. Nomineringen är tillägnad till all vår personal som arbetar ute hos våra kunder och gör ett fantastiskt arbete.

Varför borde Crenovagruppen vinna årets pris?

För att vi samarbetar med många fina, entreprenörsdrivna företag i Gnosjöregionen. I sann Gnosjöanda löser vi kundens problem genom att vara proaktiva och utvecklingsorienterade. På så sätt hittar vi nya lösningar och utvecklar våra tekniker för att effektivisera och förbättra. Detta utvecklingsorienterade sätt att arbeta blir framgångsrikt för såväl våra kunder som oss.

Vad kan andra företag lära av er?

Vi visar att man kan utvecklas till ett framgångsrikt företag genom att arbeta lokalt, nära sina kunder och utvecklas tillsammans med dem över tid. Att vi på Crenovagruppen sedan kan göra detta arbete med miljö, arbetsmiljö, kvalitet och utbildning i fokus är extra roligt.

Varför bör man vara ett Auktoriserat Serviceföretag?

Många företag i vår bransch är små och naturligtvis fokuserade på leveransen av de tjänster de erbjuder. Administrationen är oftast inte högst prioriterad. Auktorisationen blir därför ett viktigt hjälpmedel för många företag att hålla fokus på miljöarbetet, arbetsmiljön, försäkringar etc. Samtidigt  hjälper stämpeln Auktoriserat Serviceföretag företag att skapa förtroende, stärka branschens rykte och anseende.

Om ni vinner hur kommer ni synliggöra det?

Sociala medier, mailutskick till våra kunder, reklam på våra bilar och kläder. Vi brukar använda oss av elektroniska skyltar här i Värnamo som är synliga och bra.

Vinnaren av priset Årets Städföretag 2021  utses under Stora Städbranschdagen, den 21 oktober i Stockholm.

Förra året valde juryn att dedikera priset Årets Städföretag 2020 till alla Sveriges städare, för att synliggöra och hylla dem för det viktiga arbete som utförts under pandemin.

Tidigare vinnare är Sesab Service (2019) och Norrlands Miljövård (2018). Vinnaren prisas på den årliga Stora Städbranschdagen.

Mer information om priset hittas här