Hoppa till innehåll

Småländska Städ i final för Årets Städ­företag 2021

Med över 60 års erfarenhet av städbranschen är Småländska Städ en klar spelare på städmarknaden i Småland. Företaget startades av Gunnar Gustavsson, och bytte ägare 2006. Småländska Städ köptes av Ulf Gidhammar och drivs idag av hans dotter Eva Qvarnström, vd. Företaget täcker nästan hela Småland med Huvudkontor i Huskvarna.

Kan du berätta lite om Småländska Städ?

Småländska Städ erbjuder kvalité och en hållbar helhetslösning av städtjänster i Småland med fokus på kunden och personalens behov. Vi arbetar långsiktigt med nära relationer till våra kunder som till störst del består av företagskunder.

Som vd arbetar jag med  att ständigt leta förbättringar, att utveckla mina medarbetare och att vi tillsammans kan nå våra mål.

Hur känns det att vara i final till priset Årets Städföretag?

Det är  andra gången vi är i final, vi är väldigt glada att vara i final i år igen. Det visar att vi gör ett bra arbete och är på rätt väg. Eftersom våra fackliga organisationer också är delaktiga i priset är det absolut en ära att få vara finalist.

Varför borde Småländska Städ vinna årets pris?

Vi har sedan vi började arbetat hårt, och gör fortfarande för att städyrket ska ses som det viktiga arbete det faktiskt är. Att det krävs kunskap även som städare, precis som i andra arbeten. Det är något vi brinner för.

Vad kan andra företag lära av er?

Att stå emot osund konkurrens och osunda villkor i upphandlingar som drabbar människan. Att arbeta enkelt, korta beslutsvägar, och arbeta långsiktigt tror jag är nyckeln.

Varför bör man vara ett Auktoriserat Serviceföretag?

Auktorisationen är viktig för branschen, det är en seriositetsstämpel och visar på hög kvalitet. Det stärker branschen.

Om ni vinner hur kommer ni synliggöra det?

Om vi vinner kommer vi såklart marknadsföra det på olika sätt, men jag vill inte ta ut vinsten i förskott. Vi får se vad som händer den 21 oktober.

Vinnaren av priset Årets Städföretag 2021  utses under Stora Städbranschdagen, den 21 oktober i Stockholm.

Förra året valde juryn att dedikera priset Årets Städföretag 2020 till alla Sveriges städare, för att synliggöra och hylla dem för det viktiga arbete som utförts under pandemin.

Tidigare vinnare är Sesab Service (2019) och Norrlands Miljövård (2018). Vinnaren prisas på den årliga Stora Städbranschdagen.

Mer information om priset hittas här