Hoppa till innehåll

Service­företagen och Kommunal tar ansvar för etableringsjobben

Almega Serviceföretagen och Kommunal har idag tecknat avtal om anställningsformen etableringsjobb. Avtalet kommer göra det möjligt för etableringsanställningar inom städ- och servicebranschen.

-Jag är nöjd att vi och Kommunal har lyckats komma överens kring etableringsjobben. Det är ett viktigt steg för att minska kompetensbristen i vår bransch, säger Mattias Östman, arbetsrättsexpert på Almega Serviceföretagen.

Avtalet som tecknats gäller endast Kommunals område men det finns en förhoppning om att vi även kommer kunna teckna avtal med Fastighets så snart som möjligt.

Städbranschen är redan idag en integrationsmotor, men kommer med hjälp av etableringsjobben bli en ännu tydligare sådan. Syftet med Etableringsjobben är att ge människor som står en bit ifrån arbetsmarknaden en chans till jobb i städ-och servicebranschen.