Webbinarie

Arbetsvillkorsdirektivet – mer skriftlig information till anställda

När EUs Arbetsvillkorsdirektiv träder i kraft måste du som arbetsgivare, enligt nya regler, lämna mer skriftlig information till dina anställda. Det är därför viktigt att du ser över vad som står i befintliga anställningsavtal och att du inte längre använder gamla mallar.

Kursbeskrivning

Den 29 juni 2022 ändras LAS med anledning av EUs Arbetsvillkorsdirektiv. I det här webbinariet ger vi dig en kortfattad genomgång av de nya reglerna.

Som arbetsgivare kommer du t.ex. att behöva lämna mer skriftlig information till alla nyanställda (även till företagsledare) och till de som ska arbeta utomlands. Befintliga mallar för anställningsavtal kommer också att behöva ändras. Andra nyheter är att arbetsgivaren ska lämna ett skriftligt svar när den anställde begär annan anställningsform eller högre sysselsättningsgrad och att anställda har rätt att ta annan anställning.

Webbinarieledare 
Sophie Thörne och Jonas Stålnacke är arbetsrättsjurister med lång erfarenhet av domstolsprocesser och Gabriella Forssell arbetsrättsjurist med lång erfarenhet som förhandlare.

Målgrupp

Vi vänder oss i första hand till chefer, arbetsledare och övriga befattningar som verkar som arbetsgivarens företrädare i sin yrkesroll.

Praktiska detaljer:
Du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatt under kursen.
Information om hur du ansluter dig till kursen får du i ett separat mail.

Pris
Kostnadsfritt för medlemmar / 500kr exkl moms för icke-medlemmar

Tillfällen