Hoppa till innehåll

Rättigheter och skyldigheter i samband med sjukskrivning, läkarintyg och arbets­anpassning

I den här utbildningen kommer vi gå igenom vad som gäller i sjukskrivningsprocessen där personalansvaret står i fokus. Det innebär bl.a. en viktig roll under rehabiliteringsarbetet, ansvar för arbetsanpassning och en plan för återgång i arbete (inbegriper inte rehabiliteringsansvaret).

Kursbeskrivning

Anders Karlsson, expert i arbetsmiljö och hälsofrågor, kommer guida dig igenom vad du som chef kan kräva av såväl läkare såväl som medarbetare. Vi kommer också slå hål på en och annan myt om vad ”vi har rätt till”.

Under dagen kommer vi att gå igenom frågor som sjukskrivning, hur långt ditt personalansvar sträcker sig kopplat till att anpassa arbetet och vilken skyldighet medarbetaren har att aktivt bidra till sin egen återgång i arbete. Vi tar också upp vikten av en tydlig policy och likabehandling, vad du gör när ett läkarintyg inte säger något om medarbetarens arbetsförmåga och vilket ansvar du som chef har för vad som händer utanför arbetsplatsen/arbetstid.

I slutet av dagen är tid avsatt för dig som vill diskutera individärenden och delta i diskussion tillsammans med Almegas expert och övriga deltagare. Under denna punkt råder tystnadsplikt och eventuella exempel som tas upp ska vara avidentifierade.

Praktiska detaljer – Observera att detta är ett fysiskt kurstillfälle

10.00-10.15  Registrering och fika
10.15-12.15  Pass 1
12.15-13.15  Lunch
13.15-14.45  Pass 2
14.45-15.00  Fika och avslut för de som inte önskar delta i sista passet (workshop/ enskilda konsultationer)
15.00-16.00  Workshop/ enskilda konsultationer (Under denna punkt råder tystnadsplikt)

Målgrupp
Utbildningen vänder sig främst till chefer med personalansvar. Även befattningshavare inom primärvård, företagshälsa eller rehabiliteringsverksamhet kan ha behållning av utbildningen såsom viktiga aktörer i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen. 

Övrig information
Kursen hålls i Almegas lokaler om inget annat anges -se bokningsbekräftelsen. Under övriga uppgifter i bokningen så fyll gärna i eventuella allergier. 

Pris
3500 kr ex moms för medlemmar / 6900kr ex moms för icke-medlemmar

Välj tillfälle

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Medlemspris

3500 kr

6900 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om kursen?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}