Hoppa till innehåll

Rimab tredje finalisten i Årets Städ­företag 2023

FM-företaget Rimab verkar för att både vara en god branschaktör, arbetsgivare och medmänniska. Förutom att satsa på goda arbetsvillkor så stöttar bolaget även lagidrott i Sverige och utomlands. Därför har Rimab blivit uttagna som en av finalisterna till priset Årets Städföretag 2023.

Helena Ahldén, vd för Rimab Facility Service, ser det som en ära att få ansvara för ett så välskött bolag där goda förutsättningar för medarbetarna står i centrum. Rimab har sitt ursprung inom industri vilket satt sin prägel på företagets sätt att arbeta och företaget har lärt sig mycket av att arbeta nära sina kunder. Att stötta barn och ungdomar för en bra start i livet med olika förutsättningar är viktigt för oss, menar Helena, och Rimab stöttar därför även lagidrott både i Sverige och i Afrika.

Hur känns det att vara i final till priset Årets Städföretag?

Vi är verkligen stolta och jag citerar en av våra grundare Bjarne Larsson; ”det här är vi värda efter 34 år med strålande utfört arbete varje dag av våra medarbetare runt om i landet”. Och vi kommunicerar det så mycket vi bara kan både internt och till våra kunder och partners genom möten, sociala medier, månadsbrev och vårt intranät.

Varför borde ni vinna årets pris?

För att vi genuint tror på människors förmåga och vilja och det genomsyrar vårt sätt att arbeta och agera. Det gäller nu och i framtiden. Vi sätter rätt förutsättningar för våra medarbetare genom nära samarbete med Almega, Fastighets och Kommunal, och vi deltar aktivt för rättvisa förhållanden i branschen. Vi tror på långsiktighet och vill lyfta vårt nära samarbete med partners, tillsammans bidrar vi till både vår och hela svenska FM-branschens utveckling.

Vad kan andra företag lära av er?

Vi litar på varandras och våra partners vilja och förmåga att göra det bästa för våra kunder. Det ger oss tryggheten att lyssna på våra kunder, lära oss och vara nyfikna samt flexibla inför förändringar. Det har tagit oss dit vi är idag inom en bransch fylld av utmaningar.

Varför tycker ni att det är viktigt att vara auktoriserade?

Det stärker vårt varumärke och gör det tydligt att vi är en seriös aktör inom FM-branschen. Det stärker också våra band till andra FM-bolag som är auktoriserade och vi håller oss uppdaterade genom informationen vi kontinuerligt får på grund av auktoriseringen. Det är mycket värdefullt.

Om ni vinner hur kommer ni synliggöra det?

Vi är mycket stolta över nomineringen och har som sagt spridit informationen både internt och externt och reflekterat över varför vi blivit nominerade. Om vi vinner ska vi dela med oss av det ännu mer men framför allt fira tillsammans med våra fantastiska medarbetare runt om i landet.

Michelle Jacobsson

Kommunikatör

Stockholm

+46 8 762 69 74 +46 72 019 45 90 E-post

Läs mer