Hoppa till innehåll

Ny avtalsansvarig på Hemservice­avtalet

Kim Torstensson började på Almega i april som arbetsrättsexpert. Han är redan välbekant med servicebranschen, då han under sin tid på Almega arbetat med Serviceföretagens avtal. Nyligen klev han in som avtalsansvarig på Hemserviceföretagen.

När kommer våra medlemmar i kontakt med dig?

Från och med 1 december är jag avtalsansvarig så det är med andra ord välkommet att höra av sig omgående.

Vilka är de vanligaste frågorna du får in på området?

Många av våra företag har olika typer av städuppdrag inom sin verksamhet, vilket leder till återkommande frågor och huvudbry kring vilket kollektivavtal som ska tillämpas för ett visst arbete eller uppdrag. I dessa frågor behöver vi fortsätta arbeta för en ökad tydlighet.

Vad gör ditt arbete med hemservicebranschen så spännande?

Hemservice är en bransch på framfart och våra medarbetare tillhandahåller varje dag viktiga och uppskattade tjänster som underlättar människors vardag. Det tycker jag hela branschen ska känna stolthet över. Min starka förhoppning är att vi fortsätter öka graden av kollektivavtalsanslutna företag samtidigt som vi behöver visa våra nuvarande medlemmar att kollektivavtal och medlemskap i Almega Hemserviceföretagen har ett stort värde.

Vad tycker du är viktigt att tänka på när man som kunde beställer hemstädning?

Att kontrollera att företaget man tänkt anlita är seriösa och att medarbetarna omfattas av vettiga arbetsvillkor. I regel innebär kollektivavtal en garant för att dessa frågor är omhändertagna.

Har du några tips till våra medlemmar?

Vi är aldrig längre än ett mail eller samtal bort och det är alltid bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite. Jag vill även slå ett slag för Arbetsgivarguiden som är väldigt uppskattad bland våra medlemmar. Där går det hitta svar på de flesta arbetsrättsliga frågor och för den vetgirige är det en utmärkt källa för kompetensutveckling inom arbetsrätten.

Kontakta jouren

Ibland hamnar man som arbetsgivare i situationer som kräver akut hjälp och råd. Som medlem i Almega är du alltid välkommen att ringa arbetsgivarjouren med dina frågor. I jouren arbetar många av Sveriges bästa arbetsrättsjurister, avtalsexperter och förhandlare.