Hoppa till innehåll

– Vi tryckte på flera viktiga saker. Vi betonade bland annat vikten av att förbättra möjligheten för arbetsgivarna att anställa unga och nyanlända genom att frysa ingångslönerna på nuvarande nivå  säger Madeleine Edberg, avtalsansvarig för Almega Hemserviceföretagen.

– Vi tycker också att det är viktigt att den företagsförlagda lönebildningen ska bygga på principer om individuell och differentierad lönesättning

Angående Kommunals krav finns framförallt två saker som bekymrar Hemserviceföretagen enligt Madeleine Edberg:

– Kommunal vill driva igenom LOs låglönesatsning, vilket är helt fel väg att gå om vi ska skapa fler jobb. Det innebär bland annat att hemserviceföretagen får betala högre löneökningar än arbetsgivare i sektorer som har färre anställda med löner som understiger 24.000 kr.
 

Mer information om avtalsrörelsen 2017:
Serviceföretagen i avtal17
avtalsrörelsen.nu – Almegas avtalswebb
Arbetsmarknadsnytt – Nyhetsportal om svensk arbetsmarknad från Svenskt Näringsliv

Serviceföretagens sociala medier:
Facebook
Twitter
Instagram